Gyermekek fejlesztése

A tevékenységek célja a gyermekek és szülők kapcsolatának elmélyítése, az együtt töltött idő, valamint a közösen elvégzett tevékenység általi pozitív élmény szerzése.

Helyszín: Si-k(h)er Pont Közösségi Ház (7800 Siklós, Váralja utca 28.)

  • Hétfő 06.00-18.00 – magyar foglalkozás  – Baka Éva
  • Kedd 16.00-18.00 – matematika foglalkozás –  Mikola Lajos
  • Szerda 16.00-17.00 – angol foglalkozás – Péter Zoltán
  • Csütörtök 15:00-18:00 gyermeknevelési tanácsadás
  • Csütörtök 14:00-18:00 motivációs tréning
  • Szombat 9:00-13:00 drámapedagógiai foglalkozás

Havonta kétszer kreatív játékos foglalkozás az angol óra után, havonta egyszer Tündérszép Meseklub.

 

A programelem kifejezetten a váraljai lakosok gyermekkorú tagjaira koncentrál 14 éves korig, valamint természetesen az érintett gyermekek szüleire. A tevékenység keretén belül szociális és gyermekjóléti szolgáltatásokat nyújtanak, kibővítve az eddigieket, továbbá a gyermekek részére iskolai felzárkóztató programokat szerveznek, amelyek túlmutatnak a közoktatásban lévő területeken, segítik a gyermekek készségfejlesztését.

Gyermeknevelési tanácsadás

A gyermek fejlődése szempontjából a szülő szerepe elengedhetetlen, ennek hiánytalan teljesítésében szakember segít a váraljai lakosoknak.

Motivációs tréningek – Tündérszép Mese Klub

A program a szülői szerep erősítését célozza, kiemelve azt, hogy a meseolvasás, a példamutatás milyen fontos a gyermek életében.

„Bagoly-Klub”

A foglalkozásokon különböző fejlesztő játékokat játszhatnak a gyerekek, amelyek segítenek a személyiség fejlődésében, a közösséggel való együttműködés kialakításában.

Powered by: PTI Communications Kft.