Közösségépítő programok

A közösségépítő programok célja a közösségi szemlélet elsajátításának segítése, a társadalmi integrációhoz szükséges normák alkalmazása a mindennapi életben is, az antidiszkrimináció elősegítése és ezáltal a „befogadó város” megteremtése.

Lecsó-klub

Főzőklubok az aktív- és a gyermekkorú lakosság számára is nyitott! Főző-verseny ünnepkörönként. A konyha fontos helyszíne lesz a közösség életében, hiszen a főzésbe az egész család bekapcsolódhat, közben beszélgetnek, jól érzik magukat, megosztják egymással a problémájukat, segítik egymást és – mintegy láthatatlanul – a tűzhely körül kialakul egy közösség. A klub kiemelt feladata az egészséges táplálkozás fontosságának átadása és a fortélyok megtanítása a célcsoporttagjainak. Foglalkozásvezetők elsősorban a közösségből válnak ki és osztják meg saját receptjeiket a többi résztvevőkkel.

Nyitott udvar

A helyi kézművesekkel való együttműködésre építve egy olyan alkotó műhely kialakítása a célünk, ahova korosztályi megkötés nélkül bárki bekapcsolódhat az alkotás folyamatába. Segíti az önkifejezést, és sikerélményt nyújt a résztvevők számára. 2018 decembere óta több foglalkozás is megvalósult, mint például: sálkészítés, ajtódísz készítése, cigánykemence építés, agyagozás, kosárfonás, stb. A foglalkozásvezetők aktívan bevonják a résztvevőket a foglalkozásokba. Az alkotóműhelyeket a résztvevőktől érkező igények szerint alakítjuk.

RomaPage

A programok a roma kultúra, hagyományok, szokások megismertetésére, hiedelmek eloszlatására épül úgy a résztvevőkkel, mint a velük foglalkozó szakemberekkel, és Siklós város lakosságával. A programok során filmvetítés, előadói fórumok, kulturális előadói programok, nyílt napok valósulnak meg és ismert cigány emberek mutatkoznak be. A program fő célja a társadalmi befogadás és az antidiszkrimináció elősegítése.

Virágzó Váralja

A lakókörnyezetben tavaszi és őszi nagytakarításra, lomtalanításra, lakókörnyezet karbantartására, szépítésére, virágültetésre kerül sor. 2018 decembere óta kétszer került sor utcai lomtalanításra, szemétszedése, a nyár során kertszépítésre és virágosításra is alkalom nyílt. Meghirdettünk a Váralja utban egy kertszépítő akciót, a legszebb portákat festett tulipános agyagtáblácskákkal díjazzuk.

Powered by: PTI Communications Kft.